Få saker är så glädjande att få som ett riktigt vackert smycke. Självklart är det kul med blommor och choklad, men det är ju dels saker som tar slut, och dels inte visar klassisk uppvaktning på samma sätt. En ring eller ett halsband kan inte direkt jämföras med något annat och det är också ett ypperligt sätt för friaren eller vännen att vara kreativ. Ett halsband kan exempelvis ha en berlock med ett foto i som föreställer givaren och den som får presenten, och ringen kan exempelvis ha en inskription som säger något om känslorna mellan de tu.

Vackra juvelsmycken finns att köpa på många platser i 2011:s Sverige, och att en av dem är internet ska inte underskattas. Idag är det i princip riskfritt att handla juveler och smycken online – så länge företaget har någon form av betalningslösning, i stil med PayPal.

En ny trend är också att själv designa det smycke man vill ha eller ge bort, exempelvis genom att själv välja form, inskription, storlek eller metall. Prova att googla ”designa ditt eget smycke” eller ”designa egna smycken”. Det är ju inte bara roligt att få vackra smycken utan även att ge bort vackra smycken!