Botox är något som blir allt mer vanligt om man börjar finna allt mer användningsområden för den, vilket är fantastiskt då många människor kan få så otroligt mycket bättre liv. Nu senaste går det att ta del av forskning som visar att man kan hindra läckage genom botox i blåsmuskulaturen. 

234471-syringesVi har tidigare skrivit om botox och vad man kan göra för olika behandlingar. Även om de allra flesta fortfarande förknippar botox med att man ska lyfta rynkor i ansiktet så håller botoxet att få ett helt annat anseende. Vad man kan läsa om i gp.se är att man nu kan spruta in botox i blåsmuskulaturen för att behandla patienter med urinläckage.

”Vi sprutar in Botox på tjugo punkter i urinblåsans muskel och det gör att den slappnar av eftersom signalerna till nerverna blir mer blockerade så att patienten inte får lika bråttom till toaletten”

Stort folkhälsoproblem

När det kommer till urininkontinens så är det ett stort folkhälsoproblem som drabbar över en halv miljon människor. Att då kunna finna ett bra botemedel är något helt fantastiskt. När man först började använda botox för personer med inkontinens var personer som fått en neurologisk sjukdom, exempelvis multipel skleros. Det var sedan 2013 som denna metod godkändes för att bota överaktiva blåsor. För att denna behandling ska ge något så räcker det inte att man enbart gör en behandling en gång då botox försvinner ut ur kroppen. Vad man måste göra är att repetera två till tre gånger per år.