Det är många ämnen som går under ordet skönhet och många diskuterar vad som är skönhet och vad som inte räkans som det. Kort och gott skulle man väl kunna säga att skönhet är allting som handlar om människans yttre och dess vilja att se ut på ett visst sätt. Detta är ofta förknippat med en viss fåfänga, men detta betyder inte att det alltid behöver var något negativt.

Så vilka är egentligen de mest fåfänga människorna i världen? En fråga som uppenbarligen är väldigt svår att svara på, men kan nog konstatera att det helt klart måste vara Européerna. Kanske italienarna eller Fransmännen? Svenskarna kommer säkerligen inte långt efter och norrmännen ska vi inte tala om.

Men om vi ska tala om länderna i Norden står nog fajten mellan Sverige och Norge. Varför då? Tänker ni. I Norge håller man på allt möjligt ifrån att handla kontaktlinser på nett till att hitta den perfekta folkdräkten. Det finns inget tillfälle då norrmännen inte vill vara tjusiga och dom vill alltid glänsa lite extra.

Svenskarna kommer inte långt efter. För aldrig någonsin har svensken varit så medveten om sitt yttre som den är just idag, inte kanske heller så konstigt med tanke på hur mycket svenskar bryr sig om vad andra tycker och tänker.

Man får nog helt enkelt konstatera att Nordens befolkning nog alltid kommer att vara lite extra fåfänga utan att egentligen någonsin vilja erkänna det.