Många är vi som gärna skulle vilja fixa till oss lite här och där. Både enklare skönhetsbehandlingar och mer avancerade plastikoperationer blir mer och mer efterfrågade på marknaden, gärna med extra kort konvalescenstid och minimala ärrbildningar. Men plastikoperationer är dyra och kan kosta ibland uppemot 65 000 – 100 000 kronor och det är inte alltid man har de pengarna själv. Ett lån är då ett sätt att få det gjort.

När du planerar en plastikoperation vill du generellt veta hur du ska finansiera den, snabbt. Ofta kan det också finnas tider att få inom någon vecka och om du har tid så kanske du vill hoppa på det tåget. Att då gå till banken och be om ett lån som tar tid att få beviljat, som kräver borgensman etc, gör att du kanske redan då ger upp. Men med smslån utan uc kan du få pengarna samma dag med generösa villkor och inga krav på säkerhet.

kvinnokroppFinansiera flera ingrepp

Ett lån kommer ofta lägligt när du ska göra flera stycken ingrepp på samma gång. Det kan exempelvis röra sig om en bröstförstoring eller förminskning i samma veva som du gör en bukplastik eller en näsoperation. Tänk dock på att inte överdriva under en och samma gång då kroppen ibland kan behöva tid att återhämta sig från en operation till den andra innan du gör någonting nytt. Annars kan det resultera i en dålig plastikoperation.

En del skönhetskliniker erbjuder sina egna finansiella aktörer som hjälper patienter att finansiera en operation. De kanske har samarbete med någon långivare som specialiserar sig just på lån av medicinskt syfte, eller de vet vart du ska vända dig om du behöver dela upp kostnaden på flera månader eller år. Hör alltid med din läkare eller gå in på nätet för att spana efter lukrativa långivare som ger dig fördelaktiga villkor.

svenska pengarNär Landstinget betalar

Det är främst större plastikoperationer som kräver ett lån men även mindre kan bli kostsamma. Innan du tar ett lån överhuvudtaget kan du se över med Landstinget om de bekostar din operation. För vissa personer och situationer kan du få din operation betald, vilket ofta brukar gälla könsbyten för yngre, utstående öron för barn som blir mobbade av det, stora bukplastikoperationer där personen har alltför mycket överflödig hud som generar i vardagen, samt bröstförminskning där kvinnan har så stora bröst att hon lider av det. Landstinget måste kunna bedöma att en operation verkligen kommer att hjälpa dig, inte bara mentalt, för att de ska bevilja bekostnad av den.

Plastikoperationer – inget att skämmas för

Om du dock inte faller inom den kategorin så är det helt enkelt bara att hosta upp pengarna på egen hand. Med ett lån utan uc och med snabba ansökningstider går det att få pengar till en operation som du själv känner att du vill göra, på kort tid. Skäms inte för att rätta till något som stör dig. Så länge skönhetsbehandlingar och plastikoperationer inte går till överdrift så har ingen rätt att klanka ned på dig och dina beslut om att vilja förändra dig till det bättre.