Att börja förbereda sig inför den kommande strandperioden, redan under vintern, är för många ett stående skämt medan det hos andra är på fullaste allvar. För vem har inte hört repliker som att ”börja jobba inför beach 2012” eller år ännu länge fram. Även om de flesta nämner det hela som ett skämt, så finns det hos många ett uns av allvar i det hela. På stranden vill man helst inte vara den som är blekast eller den som känner sig obekvämast i att visa upp sig i badkläder. Även om det flesta bryr sig mest om sig själva och därför inte hinner uppmärksamma hur andra ser ut, kan sommaren och det mer avklädda modet kännas obekvämt. Som tur är finns det gott om andra sätt att visa upp sig från sin bästa sida under sommaren, utan att behöva känna sig som en strandad val. Genom att satsa på de olika modedetaljerna slipper man bekymra sig om allt det andra.

Satsa på de moderiktiga detaljerna

Sommaren är en chans till att experimentera med sin stil. Det finns nämligen både gott om snygga solglasögon och huvudbonader. Solglasögon skyddar inte bara ögonen mot solens skadliga strålar utan är även en sann modeaccessoar. Precis som med vanliga glasögon finns det olika varianter och bågar som passar olika ansiktsformer, även om det också går trender i vilka varianter som är populära för tillfället.

Fyll garderoben med färger

Under sommaren passar de allra flesta i starkare färger mot vad man brukar ha under vinterhalvåret. Inte bara blir de allra flesta betydligt attraktivare i färger, dessutom blir både en själv och ens omgivning gladare. Färger har nämligen en förmåga att liva upp tillvaron.