Ögonen sägs vara själens spegel och oavsett om du tror på sådant eller inte är det ett faktum att de säger mycket om en persons karaktär och temperament. Glädje, ilska, beundran och överraskningar uttrycks alla med olika slags blickar och även om en människa bär ansiktsmask avslöjar ögonen direkt vilket humör han eller hon är på. Många tycker också att just ögonen är avgörande för hur attraktiv en person är.

Om du vill satsa på att få riktigt sköna ögon finns det en hel del metoder att ta till. Du kan till exempel ge dig själv ansiktsbehandlingar med fokus på ögonen och ge fransarna extra mycket uppmärksamhet. Det finns många produkter på marknaden och Skönhetsparadiset testar ögonfransserum och massor av annat för att du ska få det allra bästa. Få saker är så vackra som ett par strålande ögon inramade av täta, långa fransar.

Sov gott för ögonens skull

Det kan inte sägas ofta nog: sömnen är avgörande för din fysiska och psykiska hälsa. Om du sover dåligt syns det direkt på dina ögon då de blir lite hängiga, svullna och vattniga. Förutom alla hälsofördelar som god sömn ger, till exempel bättre immunförsvar och mer energi, blir alltså även din blick vackrare och piggare av den. Visst finns det så kallade ”quick fixes” som tillfälligt kan pigga upp ögonen, till exempel att lägga gurkskivor på dem eller hai ögondroppar, men endast ordentlig nattsömn kan ge långvariga och djupgående resultat.

Glöm inte ögonbrynen

Ögonbrynen är en mycket viktig del av hur dina ögon framstår. Precis som fransarna ger de en viss inramning och beroende på dess form och tjocklek ger de ditt ansikte olika uttryck. Hur ögonbrynen ska se ut har varierat genom tiderna och det finns olika metoder för att forma dem på bästa vis. Många tycker att det är allra enklast med en gammal hederlig pincett medan andra föredrar vaxning eller trådning.

När du ska fixa dina ögonbryn är det viktigt att du inte begår vissa vanliga misstag som till exempel att plocka för hårt eller inte använda bra produkter. Om de är för tunna kan de ge dig en konstlad look som dessutom får dig att se äldre ut medan ett par snygga, välformade ögonbryn kan ge hela ditt ansikte ett naturligt lyft och en härlig fräschör.