Februari bjuder i år på minusgrader, snö, kyla och blåst. Det är inte precis himmelriket för hyn i ansiktet. Därför är det viktigt att du tar hand om ansiktet och hyn. Du måste troligen investera i några produkter specifikt för vintern.

Vintern är inte snäll mot ansiktet, och det gäller framför allt februari. Många köper en extra fet handkräm för att använda under de kallaste vintermånaderna, men det är inte lika många som tänker på att även hyn kan behöva extra återfuktande produkter under vintern.

När du ska välja produkter är det viktigt att du utgår från din hudtyp. Även om du har problem med fet hy under sommaren kan du ha det motsatta problemet på vintern, alltså att hyn blir torr och fnasig. Ansiktet utsätts för vind och kyla, och om du dessutom åker till fjällen och får mycket sol gäller det att använda solskyddsmedel, annars kommer huden att torkas ut ytterligare.

Behandling efter hudtyp

Om du inte vet vilken typ av hy du har, läs den här artikeln i Veckorevyn. I artikeln finns också flera tips för hur du tar hand om olika hudtyper under vintern. Tänk på att det absolut vanligaste är blandhy, och då behöver man ofta flera olika produkter för olika delar av ansiktet. Det finns också rengöring som är anpassad just för blandhy, och som behandlar de feta partierna utan att torka ut de torra. Vanligast är fet hy i pannan och på nästan, och torra kinder och haka.

Kvinna i vinterlandskapVar också försiktig med tvål på vintern – använd det helst inte alls i ansiktet. Det säger hudterapeuten Annika Szabo till Eskilstuna-kuriren. Hon rekommenderar att använda återfuktande masker, gärna leave on-masker, och serum för att få en len och smidig hud även på vintern. Utgår från att rengöra och lägga på dag- eller nattkräm, och komplettera med ansiktsvatten, serum eller ögonkräm om det behövs.

Metro Mode har satt samman en guide för dig som vill få en lika fräsch look som Karlie Kloss. Välj en dagkräm som har solskyddsfaktor om du kommer att vara ute mycket under dagen, och använd fuchsiafärgat rouge om du vill ha en vårig och fräsch look, skriver Metro.