Det går verkligen trender i hur våra glasögon ska se ut. Någon minns kanske 80-talet och tv-serien Varuhuset och vilken typ av glasögon de där. De var riktigt stora, täckte alltså nästan hela ansiktet, och var något fyrkantiga. Under den senaste tiden har markerade bågar varit inne likaså pilotmodeller med något tunnare bågar. Trenderna står ofta för de något mer extrema medan det samtidigt finns parallella trender och modeller som inte utmärker sig lika mycket, precis som det finns bågar som varken är på modet eller totalt utdömda. När det gäller kontaktlinser blir det svårt att prata om några direkta trender, det är helt enkelt ett alternativ som varken syns eller sticker ut, men som många människor kan tycka är väldigt skönt. Det är även bekvämt att kunna växla mellan dem och ha linser de dagar då man känner för det och glasögon de dagar som man känner för det.

Problem som kan uppstå med trender är att de olika glasögontrenderna som gäller för tillfället inte passar är snygga på andra men inte alls passar på en själv. Att i alla fall, trots detta, följa trenderna slaviskt blir då något misslyckat. Istället kan det vara bättre att hoppa över trenden, hitta en annan modell som passar på en själv, och hoppas på att nästa trend kommer att bli något mer lämpligt.

Känner man för att göra sina linser lite mer speciella så kan man testa att köpa färgade kontaktlinser för att ena dagen vara brunögd och nästa blåögd. Mycket mer spännande än så riskerar inte det hela att bli. Men håll ut och gå efter vad som faktiskt passar just dig, så är chanserna större att du blir nöjd med ditt köp.