Männen har börjat ta sig i kragen och uppskatta det här med att ta hand om sig själv och se bra ut och må bra. Detta kan man se genom att skönhets- och modeindustrin har börjat blomstra.

Grooming är ett ord som många män känner till – men som fler och fler under kort tid kommer få nys om. Detta ord betyder omvårdnad och detta är omvårdnad om manlig skönhet. Vi talar ofta om könsneutralitet och att kvinnor blir till objekt och att män kan förnedra kvinnor. Men vad händer nu när män börjar tala om att använda puder? Då blir det plötsligt liv i luckan och en anses omanlig. Nu när manlig omvårdnad ligger på modet kan vi bara hoppas att diskussionerna ebbar ut. Män har även börjat att rösta på vilka produkter de anser är de bästa.

Potential inom den manliga skönhetsbranschen

Enligt en artikel i svd.se kan vi nu läsa om att det finns stor potential för den manliga skönhetsbranschen. Detta efter att analysföretaget Euromonitor har uppskattat att värdet för marknaden är uppe i nästan 30 miljoner dollar. Och med tanke på att i en undersökning så svarade 75% av männen över 18 år att de inte använder sig av skönhetsprodukter. Något som kommer förändras i rask takt. Och, det är inte bara skönhetsprodukter, utan även accessoarer som blir mer och per populära för att sätta en personlig touch på sin stil.

Snygga accessoarer

Vi ska se lite ovårdade ut fast med snygga accessoarer och med ren hy. Ja, det kan verka lite motsägelsefullt. Men det handlar om att vi ska ha en tuff yta som ser ut att vi inte ansträngt oss. Även fast vi lägger ner många timmar i veckan på att ta hand om oss. Så, hur ska vi då klä oss för att vara hippa och trendiga? Jo, du kan börja med att surfa in på denna länk: http://www.stylepit.se/man/accessoarer-killar/balten-killar för att finna snygga skärp att hålla upp byxan med men även dela av över- och underdelen.

Här kommer ytterligare några spännande accessoarer att klä in dig i

  • Färgglada strumpor
  • Fluga
  • Slips
  • Sotarmössa
  • Farfarskeps
  • Brouge skor
  • Ficknässtuk
  • Portfölj

Ja, listan kan göras lång men det handlar framför allt om att du ska trivas med det du har på dig. Att sätta på sig röda strumpor med blå cirklar på och sedan inte kunna bära upp dem på grund av att det egentligen inte är din stil gör att du inte kommer att känna dig bekväm. Vad du kan göra för att få det där självförtroendet att kunna bära upp de färgglada strumporna eller den fina flugan är att köpa hem lite modemagasin för män och sedan bara låta dig bli inspirerad. Det är mycket enklare att testa en ny stil om du har några fotomodeller i ryggen och trendiga modeskapare som säger att detta är inne och hett. Annars är ett annat smart tips att välja att handla kläder på nätet för att inte ha det som alla andra har. Bara genom att exempelvis handla något som folk undrar vart det kommer ifrån kommer allt blir mer intressant. Länge leve det manliga modet och den manliga skönheten!