Alla har vi olika hudtyper, så när det kommer till hudvård gäller det att veta vilken hudtyp man har innan man börjar laborera med hudkrämer och serum för att få maximalt resultat – men visst finns generella tips som alla oavsett hudtyp kan ta till sig, och dessa tipsas om här.

Om det är något som alla borde göra oavsett ålder eller kön så är det att ta hand om sin hy, och för att verkligen kunna göra det på så bra sätt som möjligt kan det vara bra att känna till vilken sorts hudtyp man har. Hur man kontrollerar det finns det olika skolor om, men ett tips är att göra vad man kallar för en hudanalys och det kan man göra både på skönhetssalong och på nätet. Till exempel på Hudoteket erbjuder man detta via nätet, och hos dem finns till och med en hel avdelning tillägnad skönhetstips som man har valt att döpa till Beautypedia och här kan du läsa mer om hudvård. Sedan finns det såklart generella hudvårdsregler som alla bör följa, och tips på ett sådant är om rengöring. Så här säger före detta fotomodellen och numera skönhetsentreprenören Emma Wiklund om det:

”– Rengöring, peeling och återfuktning är lika viktiga för en bra hudvård. Men om jag måste välja mitt absolut bästa skönhetstips så får det bli att göra en enzympeeling en till två gånger i veckan. Det ger min hud fin lyster och håller den fräsch.” läs mer.

Tips om rengöring för bästa hudvård

I en intervju med magasinet Baaam utvecklar Emma Wiklund sin beautyrutin ytterligare och tipsar om att man ska rengör hyn morgon och kväll, lägga på serum och dag- eller nattkräm, se till att använda enzympeeling minst en gång i veckan och sedan också unna sig att gå på ordentliga ansiktsbehandlingar ungefär tre gånger per år. Vidare menar hon att man också ska vara noggrann med att alltid använda solskyddsfaktor och helst en som är minst spf 15 men gärna högre än så, för vill man ha fin hy så ska man faktiskt försöka undvika solen och inte sola för mycket. Ett annat smart knep för bra hud som Wiklund delar med sig av är att sova ordentligt, dricka mycket vatten, stressa mindre och träna mer. Fler tips för hur man kan tänka kring hudvård har Allt för föräldrar listat och där skriver man om allt från rengöring och återfuktning till tips om specifika områden i ansiktet och hur man på bästa sätt vårdar rätt på rätt ställe.