De flesta har sina egna skäl till att vid speciella tillfällen anstränga sig för att visa upp sig från sin bästa sida. Det behöver inte handla om att ställa sig in eller luras, som vissa har uppfattningen om. Istället handlar det om att må bra med sig själv. Ens skäl till att vilja sminka sig eller köpa en välsittande kostym är personliga och kan skilja sig helt från person till person.

Den hälsotrend som under de senaste åren har vuxit sig allt större har inte bara handlat om att äta mer hälsosamt och ekologiskt. Utan trenden har även berört kläder och smink.

Mineralsmink allt mer populärt

Problemet med tidigare smink har varit de ämnen som de innehåller som gjort att ens hud har täppts igenom och fått de svårare att andas, något som man velat undvika med det smink som är baserat på naturliga produkter. Exempel på sådana produkter är det populära mineralsminket som till exempel bare minerals matte där porerna i ansiktet inte täpps igen som med många andra produkter. Mineralsmink innebär att sminket är baserat på olika mineralen och i grunden är fria från olika kemikalier, konserveringsmedel och oljor.

Det är som sagt inte bara smink som har fått skönhetsindustrin att vilja sträva mot det ekologiska och naturliga. Även klädindustrin har till viss del hakat å trenden genom att de större märkena bland annat har börjar med underkollektioner helt baserade på ekologisk bomull, samtidigt som många mindre klädmärken helt använder sig av material som antingen är återanvända eller ekologiska och producerade utan skadliga kemikalier.