Det är inte alltid okej att smycka sig om man är man. Traditionellt sett har män kunnat använda vigselring, slipsnål, manschettknappar och en klocka, som kunnat vara i guld, men sedan har det tagit stopp. Bara en sådan sak som en kedja kring halsen är ganska långt från att vara accepterad i alla kretsar. Framför allt om den är i guld.
Det är lite känsligt att bry sig om sitt utseende om man är man, och detta trots ungefär tio år av tal om ”metrosexuella” män, sminkade små emo-kids och bratkillar med en perfekt lagd foundation. Ett av de allra konstigaste exemplen på misstänkliggörandet är den kvinna som greps i Örebro efter att ha snattat smink i en affär. Vid gripandet skrek hon att alla homosexuella borde utrotas, uppger tidningen Expo.  Exakt varför hon skrek detta är oklart, men det kan ha med den koppling som vissa gör mellan smink och homosexuella män att göra.

Handla smycken online

Att som man köpa smycken i affär kan alltså vara känsligt, åtminstone på vissa mindre orter. Lyckligtvis går det att köpa smycken på nätet. Där har man också ett större utbud att välja bland. Tänk bara på att du kan få betala tull om du köper från länder som ligger utanför EU, som exempelvis USA. Å andra sidan kan det vara värt tullavgiften om man kommer över något riktigt unikt. Vill du se ut som Li’l Wayne är det definitivt på amerikanska sidor du ska leta efter smycken, men försök ta reda på hur mycket du kommer att få betala i tull innan du beställer. Annars kan du råka ut för en obehaglig överraskning.