Såhär års kan våran hy kännas torr, stram och ojämn. Det kan vara svårt att få bukt med torrheten, men det är inte omöjligt. Här nedan får du tips på hur du går till väga.

Det är kanske inte så konstigt om våran hy blir lite extra känslig och krävande såhär års. Huden i ansiktet får ju faktiskt utstå en hel del kyla, vind och torrt klimat både inne och ute, vilket snabbt torkar ut den. Här nedan får du tips på hur du åtgärdar det och satsa alltid på högkvalitativ hudvård när du köper produkter, för att få bra resultat.

”Med hjälp av en peelingbehandling blir du av med döda hudceller som lätt bildas på huden såhär års och gör den ojämn. Därefter är det viktigt med återfuktning.”

Så gör du för att få tillbaka en mjuk och len hy

Det första du kan börja med är att införskaffa dig en peeling-produkt. Du kan köpa en för bara några kronor eller flera hundra, men dyrare behöver inte vara bättre. Med hjälp av en peelingbehandling blir du av med döda hudceller som lätt bildas på huden såhär års och gör den ojämn. Därefter är det viktigt med återfuktning. En återfuktande ansiktsmask är ett snabbt sätt att återfukta ansiktet ordentligt. Om du inte har tid eller ork med det så går det bra att köpa ett serum att smörja in ansiktet med innan det är dags för din huvudsakliga återfuktning. Vad du sedan vill använda för återfuktning är upp till dig, vissa föredrar oljor, andra vill ha en kräm. Nackdelen med krämer är att de flesta innehåller en hel del vatten och parfym, som riskerar att torka ut huden eller skapa irritation. Men testa dig fram bland olika märken så ska du nog kunna hitta en kräm som passar dig. Du bör märka skillnad direkt efter första behandlingen. Lycka till!