Torrt, frissigt och slitet hår, något som många kan relatera till under höst och vinter. Utan solens strålar är det nämligen lätt att håret förlorar sin naturliga glans och även vädret är en stor bov i dramat – så hur ska man då göra för att få bukt med sitt vinterhår?

Tjej hår modeNär man vill vara snygg i håret och ge sin kalufs extra volym kan man snabbt och enkelt köpa löshår online och sätta i med hjälp av clips. Och vill man få kunskap om hur man använder löshår på rätt sätt är ett tips att läsa löshårsguiden som skönhetsmagasinet Damernas Värld sammanställt. Där hittar man en rad tips på snygg styling, skötsel och annat som kan vara bra att känna till så att man inte sliter på varken sitt eget hår eller löshåret. Något som dock är viktigt innan man sätter in löshår är att se till att grunda med bra och vårdande hårprodukter för att förebygga onödigt slitage på det egna håret, vilket är extra viktigt nu när det börjar bli kallt. På hösten och vintern slits håret nämligen extra mycket på grund av den kalla kylan utomhus i kombination med den extra torra luften inomhus – vilket gör att en vårdande hårinpackning under vinterhalvåret är ens allra bästa vän. Till exempel skriver magasinet Veckorevyn om vikten av att faktiskt investera i produkter som ger håret en riktig fuktboost, speciellt om man vill bli av med frissigt och livlöst hårsvall. Därför är det en god idé vara, förutom att använda hårinpckning en gång i veckan, att också använda hårserum dagligen i topparna eftersom serum tillför omedelbar glans och följsamhet i håret. Men för att din vårdande hårkur ska fungera gäller du att du utför proceduren i rätt ordning, annars hjälper den inte hur många gånger du än försöker.

” – Appliceringen av en inpackning ska göras efter schamponering men innan man balsamerar håret. Det är detta många missar. En inpackning är effektiv och arbetas in när hårets fjällskikt är öppet, vilket det är efter schamponering.” läs mer här.

Precis som citatet ovan avslöjar så fungerar schampo på så vis att det öppnar upp hårets slutna fjällskikt och tar bort fett och smuts, och eftersom en hårinpackning verkar genom att tillföra fukt ska denna alltså användas innan balsamet som försluter fjällskiktet igen. Använder man balsam innan hårinpackningen gör alltså inpackningen ingen nytta utan glider bara ur håret utan att tillföra hårstråna den fukt inpackningen är avsedd att ge.