Att smink påverkar vår hy är vida känt – men vet du har du bör gå till väga för att verkligen skydda din hy mot dagens alla påfrestningar? Vi har det bästa knepet att dela med oss av!

hud och skönhetDagligen tär vi på vår hy med smink, oren luft och timmar framför våra datorer, och just därför är det så viktigt att vi vårdar vår hy på ett bra sätt. Och bra produkter A och O när det kommer till hudvård men det finns mängder av hudvårdsprodukter som marknadsförs sig som just bra – men alla är inte det och därför är det viktigt att faktiskt läsa på om de produkter man väljer att använda. Visste du till exempel att mycket smink innehåller allt från skalbaggar och snigelslem till rost och äggvita? Det och mycket mer avslöjar nöjessajten Nyheter24 i ett reportage. Men man ska dock veta att dessa nämnda saker även har bra funktioner och skadar inte hyn, snarare tvärt om – dock ska man alltid vara noga med att kontrollera ingredienserna i vilken typ av hudvård man väljer att använda sig av.

Bästa hudvårdsknepet

Visst går det att plocka ut saker ur sitt kylskåp och använda som hudvård precis som bland annat Sveriges Radio tipsar om, men då ska man veta att effekten inte varar lika länge som när man använder ordentliga hudvårdsprodukter. Ett hett tips är istället att pröva hudvård från Babor vilket är ett tyskt varumärke som länge använts av skönhetsexperter men som dock kanske varit lite i skymundan för oss konsumenter. Men om du vill veta mer om dem kan du besöka Tennisveckan i Båstad, där kommer Babor nämligen att hålla till mellan den 13-19 juli, vilket man meddelat i ett pressmeddelande hos MyNewsDesk. Och i deras sortiment hittas allt från anti-ageprodukter till smink och parfym – ett märke som har allt man behöver med andra ord. Men håll i minnet att du måste hålla ut med dina hudvårdsprodukter upp till sex veckor innan du ser ett tydligt resultat, det tar nämligen tid för hyn att vänja sig och faktiskt ta till sig alla välvårdande ämnen i vilken produkt man än väljer att använda sig av.