Älskar du också att sminka och fixa dig? Du är ju inte ensam. Majoriteten av alla kvinnor (och även vissa män) sminkar sig, både för att det är ett stort intresse och för att man vill lyfta fram sitt snyggaste jag. Men  – hur noggrann är du med dina produkter? Du kommer att få en chock när du ser vad Stevie Miller hittade i sin sminksvamp. Nyheter 24 rapporterar från England: En död skalbagge hittades i smink-svampen.

..och ja,  det är exakt så äckligt som det ser ut. Det värsta? Sminksvampen var nyinköpt. När hon skulle sminka sig en kväll kände hon att svampen var lite hård, och vid närmare undersökning såg hon ett hål i svampen – ett hål som inte var obebott. Stevie tar fram en pincett för att undersöka saken och hittar en död skalbagge och en vinge. Vad det är för sminkmärke som står bakom svampen framgår inte av varken artikeln eller klippet som de hänvisar till, men förhoppningsvis var det ingen storsäljare.

Tips för en lyckad sminkning

För en lyckas sminkning behövs bra produkter, det oavsett om en använder foundation eller puder. Numera kan du köpa olika sminken bra foundation på nätet och vara säker på att kvalitén är bra, smink online kan till och med vara att föredra snarare än att gå till av de stora kedjorna och köpa sitt smink. Utöver bra produkter behöver du självklart rätt kunskap för att få en snygg sminkning. Ett tips är att använda primer efter ansiktskrämen men innan du lägger på foundation, det kan faktiskt ge en ganska stor skillnad. Det är smart att  ha med sig de viktigaste sminkprodukterna när du går hemifrån: foundation, puder, markeringspenna. Då kan du fixa till dig lite om det skulle behövas. Fler bra sminktips hittar du i den här artikeln från Expressens Mode & skönhetsbilaga.