Äntligen är det sommar och dags att ge sig ut i solen! Men tänker på man hälsan så gäller det att vara försiktig. Visst är det himla bra med sol, vår hud producerar en massa d-vitamin när solens strålar når oss och vi mår bra av att vara ute i solen och värmen. Men solens strålar är också skadliga för vår hud, solar vi för mycket kan vi bränna oss och i extrema fall kan strålningen leda till cellförändringar och cancer, vilket vi så klart vill undvika. Så om man ska iväg till stranden en dag, och vill vara både snygg och säker, vad ska man tänka på att ha med sig?

  • Givetvis ska du ha med dig dina snygga badkläder, de kan man inte gå till stranden utan! Men se också till att ha med dig något lite mer täckande, till exempel en sarong eller en tunn luftig blus som du kan ta på dig över badkläderna när solen börjar bli väldigt stark.
  • Solskydd är absolut nödvändigt! Beroende på hur känslig hy du har och hur mycket din hud har vant sig vid solen redan så behöver du olika starkt solskydd, men du ska alltid skydda dig, även om det är med en låg solskyddsfaktor. Glöm inte fylla på emellanåt, särskilt om du badar eller så.
  • Ett par snygga solglasögon är bra för att skydda ögonen, du hittar en hel mängd snygga modeller här på ELLE som du kan inspireras av. En stor, snygg solhatt är väldigt trendigt och skyddar ansiktet och huvudet från den starka solen.
  • Man kan lätt bli varm och uttorkad, därför är det viktigt att ha med sig vatten och att dricka mycket sådant. Läsk kan kännas som att det släcker törsten men det kommer bara göra dig ännu törstigare, så fokusera på vatten!
  • Undvik att vara i solen timmarna runt klockan 12 då solen är som starkast, ligg gärna under parasoll under den tiden så minskar du risken för att bränna dig!

Visst ska man njuta av solen och sommaren, men man ska inte glömma bort att ta hand om sig så att man håller i det långa loppet! Ha det skönt på stranden i sommar!