De flesta vet att stress överlag har en dålig effekt på kropp och sinne. Men vad de flesta inte vet är dels att kortvarig stress kan vara bra för prestationen och att långvarig är den som skadar. Men också att det syns på hyn att man är stressad. Finnar och orenheter är inte alltid ett tecken på att puberteten har kommit utan är ofta ett tecken på att man mår dåligt psykiskt också och att hormonerna är ur spel. Stresshormonet kortisol är förödande för kroppen när den har funnits i kroppen en längre tid.

Torr hud och acne är för många ett stort problem och med alla produkter som finns där ute så är det svårt att veta vad som är bra och vad som funkar till vilken hudtyp. För den som känner osäker på om hudproblemet som man har är medicinsk eller dermatologisk så kan du alltid läsa på om torr hud på 1177.se. När du säkerställt vad problemet är så kan du gå direkt på att beställa hudvård online på militusmedical. Tips för att mjuka upp torr hy är att använda mer oljebaserade produkter. Tvålprodukter och schampo har en tendens till att torka ut ytterligare.

Mot stressen så finns det bara en sak att göra och det är att lära sig koppla av. Man måste helt enkelt koppla bort det som stör ens vardag och tänka på sin andning. En annan sak är också att se över ens vardag och se om det är något som behöver ändras på.