Dagens mobilanvändning är i längden inte hållbart för miljön. Mobiltillverkarna vill att användarna byter mobil ofta och det leder till onödiga köp som kostar mycket för både plånbok och miljö. Att apparaternas skärmar dessutom lätt går sönder genererar ett starkt köpbegär hos användarna.

Det finns dock enkla medel att minska slit och släng i mobilbranschen. En reparation av en skadad glasskärm är betydligt billigare och mer miljövänligt än att köpa en ny. Oftast är mobilens insida oskadad och genom att laga skärmen blir apparaten som ny. Att investera i en iPhone reparation hos Mobilplaneten är ett miljövänligare alternativ än att köpa en ny mobil. Det kostar heller inte ens en bråkdel av vad ett nytt mobilköp gör. Nu för tiden erbjuder mobilreparatörer dessutom smidiga inlämningar samt leveranser.

Reparation före köp

Vissa modeller är tåligare än andra när det kommer till stötar eller fall. Men i det stora hela är dagens smartphones känsliga och går lätt sönder. Att byta telefon är budskapet till användaren från mobiltillverkarna och mobiloperatörerna. Rapporter från bland annat Swedwatch och Fair Action visar på mobilaktörernas ovilja att göra marknadsföringen och försäljningen mer hållbar. Att på direkten köpa en splittrans ny mobil kan vara en nödlösning. Men det är betydligt mer hållbart att laga telefonen istället för att spendera tusenlappar på en ny apparat. Mobilen är allt som oftast endast trasig på utsidan. Insidan, det vill säga mobilens hjärta, fungerar fortfarande som den ska.

Tilläggsförsäkring eller inte

Inte sällan försöker mobilföretagen att sälja anpassade försäkringar till användarna. En typ av försäkring som ska vara ett skydd vid eventuell skada eller problem med apparaten. Den här sortens mobilförsäkringar är egentligen onödiga och dessutom dyra i längden.

Mobilförsäkringar gäller inte alltid för att reparera en mobiltelefon med en sprucken skärm. Den vanliga hemförsäkringen kan ibland vara tillräcklig och täcka eventuella utgifter för reparation. Den som använder sig av en pålitlig reparatör som ovan nämnda Mobilplaneten kan dock räkna med en rimlig prislapp. Det behöver inte kosta skjorta för att reparera en trasig mobil och det är ett grönt alternativ!