Såhär under höst och vinter känner många ett behov av att ta hand om sig själv lite extra och unna sig saker som man kanske inte gör så ofta. Att ta en SPA-weekend är för många den ultimata kombinationen av lyx, avkoppling och ompyssling. Tyvärr är det ganska dyrt att gå på SPA, särskilt om man dessutom vill ha ansiktsbehandlingar, massage och andra tillval som nästan alltid kostar extra.

Ett bra tips för de som vill ha en SPA-liknande kväll eller helg men känner att ett riktigt SPA kostar lite för mycket, är att tillsammans med till exempel några väninnor skapa ett SPA hemma för en kväll. Ta på er mysiga och lyxiga morgonrockar från newport och lägg sedan ansiktsmasker, hjälp varandra med manikyr och pedikyr, hårinpackning och kanske till och med massage. Drick god champagne, bada bubbelbad och skvallra om sådant som bara tjejer kan. Att ta hand om sig själv och varandra på det här sättet ger energi åt både kropp och själ i vintermörkret och är därför något som fler borde ha som rutin, särskilt så här års.

För dig som har en kärlekspartner går det minst lika bra att ha denna typ av kväll med honom såklart. Överraska med att ha ett bubbelbad förberett när han kommer hem från en hård arbetsdag. Tänd ljus i badrummet och resten av hemmet. Ha en flaska champagne på kylning eller ställ in glas och en flaska rött bredvid badkaret om ni hellre dricker det. Ge varandra en lång massage var och unna er en riktigt god middag. Låt TVn vara avstängd hela kvällen och ägna er enbart åt varandra. En kväll av det här slaget ger mer energi och livsglädje än vad man kan tro. Att stanna upp i kylan och stressen och ägna sig åt sig själv och sina nära är alldeles för underskattat.