Torr, normal, fet, mogen, yttorr, kombinerad eller kanske är din hy känslig? Huden är vårt största organ, och beroende på årstid och vad vi utsätter den för så förändras vår hy – men vår hudtyp består. Den är oftast lite torrare och fnasig under vinterhalvåret för att sedan bli mer fet under de varmare månaderna. Det gäller att du känner till din hud för att ge den de rätta produkterna för att du tar hand om den på rätt sätt. Annars blir det motsatt effekt. Men, att veta din hudtyp är inte det enklaste då du med stor sannolikhet både är torr och fet.

”A-vitamin – Gör din hy stark och spänstig.

C-vitamin – Sätter fart på cellproduktionen och ger huden fin lyster. Bästa antioxidanten.

E-vitamin – Gör att din hy bättre tar till fukten i din hudkräm.

D-vitamin – Ger din hy, dina naglar och ditt hår liv och styrka”

Ta en närmre titt

Den hudtyp som de flesta har är kombinerad hy: du har en blank T-zon men är torr om kinderna. Här kan det vara bra att använda milda produkter – likaså om du har torr och känslig hud. Har du torr eller fet hy är det bra att lägga olika masker för att få rätt balans. Många är det som pratar om att de är yttorra, men vet inte riktigt hur de ska behandlas. Här gäller det att du använder ett serum som ger fukt på djupet så när du tvättar dig inte tvättar bort allt. Det finns olika tips du kan använda dig av för att kolla om du verkligen är yttorr:

  • Tycker du att din hud stramar även fast du är lite blank?
  • Försvinner din makeup under dagen som om den blivit slukad av din hud?
  • Är den blank samtidigt som den är stram?

Shoppa produkterna online

Ja, det finns en hel uppsjö av bra produkter som borde pryda varje man och kvinnas badrumsskåp. Och det är produkter som inte är de billigaste utan ska du ha kvalitet och vill rädda din hy springer priserna iväg i flera hundra kronor. Ett bra sätt är att då shoppa dina skönhetsprodukter online. På www.gratislandet.se kan du finna mängder av företag i olika kategorier som delar med sig av bra erbjudanden och rabatter. Så att inte besöka den sidan för att göra fynd är något du kommer att ångra. Och, med tanke på att betalning via nätet bara blir smidigare och säkrare och snart kommer gå om handeln i butikerna så kan vi känna oss säkra. Speciellt då det finns många företag och banker som ser till så du aldrig behöver lämna ut dina kontouppgifter.

Slutligen

Glöm inte att din hud är viktig. Det är lätt att vi bara fokuserar på att se till vad det är vi stoppar i oss men glömmer helt bort vad det är vi smörjer på oss. Det är viktigt att vår hud mår bra – för då mår även vi bättre. Så läs på om vad det är din hy behöver och kolla sedan upp vart du kan finna de bäsat priserna.